ON SOM

La nostra escola està situada al poble de Les Masies de Voltregà però també hi ha molts alumnes del poble veí: Sant Hipòlit de Voltregà, que està enganxat al nostre i compartim molts serveis.

Així doncs, el treball se centrarà en els dos pobles conjuntament.

PRESENTACIÓ CURS 2012 - 2013

Aquest curs el treball del poble el relacionarem amb el projecte que estem duent a terme sobre el cos humà. I què millor que començar visitant el CAP i la biblioteca, dos llocs del sector serveis. Aquests dos espais ens ajudaran a aprofundir en el que hem après, però al mateix temps ens obriran camí en el coneixement del nostre poble.




dissabte, 7 de maig del 2011

LLEGENDES I TRADICIONS DEL POBLE: Informació recollida

1) Ens han dit que els de St Hipòlit també se'ls coneix com a "Sant Hipòlit SAC I GANXO", perquè abans hi havia molts lladres al poble i feien servir un ganxo per penjar-hi el sac amb tot el que havien robat. 

2)"FOC I GANXO" és el nom d'una colla de diables del voltreganès que existeix des de l'any 2009.




Representació del "Drac que vol Tragar"



3) La Montse Serra (mestra de música de l'escola), ens ha explicat que cap a l'any 1987, amb una colla d'amics que els agradava la música, van fer un grup de GRALLERS.    

2 comentaris:

  1. Hola nois,
    jo la història del nostre poble no la sé del cert , però sí que sé algunes històries, per exemple:
    Sabeu que abans no hi havia telèfons , ni mòbils ni televisió.Amb què es comunicaven? doncs amb les campanes del poble!
    Segons com tocaven la gent del poble sabia que hi havia un bateig , un enterrament, que l'endemà seria una festa important... També podien avisar que hi havia foc, aleshores les persones agafaven les galledes i anaven a apagar-lo entre tots.Sabeu què feien quan s'apropava una tormenta? doncs les campanes sonaven i la gent cremava ,als focs que tenien a les cuines, el llor que havien beneït el dia de rams. Ho feien per allunyar els mals esperits que ells pensaven que eren els que provocaven els trons i els llamps.
    Jo tot això ja no ho he viscut , però vaig tenir la sort de viure amb una iaia que em va explicar moltes coses del nostre poble. Jo us les aniré explicant si voleu.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Lídia, ens agradarà molt que ens expliquis més coses del poble.

    ResponElimina